Συμμετοχή στον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου

«Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο»

Οι  μαθητές του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ συμμετέχοντας στον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, με τίτλο ??Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο??, δημιούργησαν μια σειρά από αφίσες και έντυπο υλικό, βάζοντας την τρίτη ηλικία σε διαδικτυακές περιπέτειες, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το θέμα του ψηφιακού αναλφαβητισμού των ενηλίκων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συστήσουν στους ενήλικες το μαγικό κόσμο του διαδικτύου και γιατί όχι, να τους εκπαιδεύσουν σε βασικές δεξιότητες.

Η Ελλάδα ? σύμφωνα με τον Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας 2015 (digital4europe) ? έχει συνολική βαθμολογία 0,36 και κατατάσσεται στην 26η θέση μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ. Ο ψηφιακός αναλφαβητισμός του 37% των πολιτών στην Ελλάδα οδηγεί αναπόφευκτα σε κοινωνικό αποκλεισμό αφενός και αφετέρου η έλλειψη δεξιοτήτων στο διαδίκτυο των γονέων και των γιαγιάδων/παππούδων τους στερεί την δυνατότητα να ασκήσουν επαρκώς την επιμέλεια των παιδιών στο νέο περιβάλλον που αναπτύσσονται επικοινωνούν και διασκεδάζουν .

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι η καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού στην Ελλάδα. Μέσα από την διαδικασία του φετινού διαγωνισμού τα παιδιά θα βελτιώσουν τις σχέσεις τους με τις γιαγιάδες και τους παππούδες, θα αντιληφθούν τον ψηφιακό αναλφαβητισμό τους και θα τους δοθεί η ευκαιρία να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του διαδικτύου.

Οι αφίσες των μαθητών με σκοπό τη διαγενεακή συνύπαρξη στον κόσμο του Διαδικτύου είναι διαθέσιμες σε μορφή e-book στο link που ακολουθεί.

http://www.youblisher.com/p/1741550-Safe-Internet-2017/

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

No comments

Leave a Reply


7 − = 6