Όχι στη βία ΝΑΙ στη φιλία!

Στο σχολείο μας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017,  ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική ενημέρωση στα πλαίσια της πρόληψης και της αντιμετώπισης της. Σκοπός της ήταν να αφυπνίσει τους μικρούς μας μαθητές και να τους ευαισθητοποιήσει ως προς τη βία και κάθε μορφή της.

Το πιο σημαντικό ? η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές!!!

Όλες οι τάξεις τμηματικά παρακολούθησαν μια παρουσίαση, η οποία συμπεριλάμβανε μια ολιγόλεπτη ταινία και μια παρουσίαση Power Point με τη βοήθεια των μαθητών της Γ΄και Ε΄ τάξης.

Αρχικά οι μαθητές παρακολούθησαν την προαναφερθείσα ταινία, η οποία περιγράφει ακριβώς ένα περιστατικό ενδοσχολικής βίας. Έπειτα οι μαθητές ενημερώθηκαν για το τι είναι το Bullying, ποιες είναι οι μορφές του, πόσο διαρκεί, ποιοι συμμετέχουν σε αυτό (θύμα, θύτης, παρατηρητές) και πως το αντιμετωπίζουμε.

Τέλος πραγματοποιήθηκε συζήτηση με ερωτήσεις των μαθητών σχετικές με το θέμα. Όλοι οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες, πόστερ ή κατασκευές με συνθήματα κατά του Bullying.

Τον συντονισμό και την επιμέλεια της παραπάνω δράσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Τορούση, Γιάννης Τσούμπανος και Ευγενία Τσολοπούλου.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

No comments

Leave a Reply


7 + = 9