Επιστολή στον κ. Υπουργό Παιδείας

ΕΠΕΙΓΟΝ
Βούππερταλ, 24.01.2014
Ανοιχτή επιστολή
Προς Υπουργό Παιδείας
κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο
Κοινοποίηση
-Υφυπουργό κ. Κ. Γκιουλέκα
-Υφυπουργό κ. Σ. Κεδίκογλου

-Γενικό Γραμματέα κ. Α. Κυριαζή
-Δ/ντρια ΔΙΠΟΔΕ κ. Χρ. Πάτρου
-Συντονιστή Βόρειας Ρηνανίας
Βεστφαλίας κ. Εμμ. Αλεξάκη

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΥΠΠΕΡΤΑΛ

VEREIN DER ELTERN UND DER ERZIEHUNGS- BERECHTIGTEN DER GRIECHISCHEN ERG?NZUNGSGRUNDSCHULE IN WUPPERTAL
Sedansstr. 61
D – 42281 Wuppertal

http://www.dimotiko-wuppertal.de

syllogos@dimotiko-wuppertal.de

ΘΕΜΑ «Εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών των οποίων οι οικογένειές τους μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

θέλουμε να σας ενημερώσουμε για ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με το μέλλον εκατοντάδων μαθητών των ελληνόγλωσσων σχολείων της Γερμανίας.
Όπως γνωρίζετε τα τελευταία χρόνια έχουν έλθει στη Γερμανία χιλιάδες συμπατριώτες μας με τις οικογενειές τους προς αναζήτηση εργασίας. Η μεγάλη πλειοψηφία έχει αποκατασταθεί εργασιακά και τα παιδιά τους φοιτούν στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας.
Για παράδειγμα, στο δημοτικό σχολείο του Βούππερταλ εγγράφησαν φέτος 32 παιδιά  που ήλθαν με τις οικογενειές τους από την Ελλάδα και στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Βούππερταλ 35 παιδιά και ο αριθμός συνεχώς μεγαλώνει.
Ο νόμος ορίζει ότι όσοι μαθητές δεν φοιτήσουν τουλάχιστον τρία χρόνια σε ελληνικά σχολεία της Γερμανίας  και οι γονείς τους δεν συμπληρώσουν τουλάχιστον πενταετία στο εξωτερικό θα πρέπει να διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μαζί με τους μαθητές των σχολείων της Ελλάδας και όχι με τα παιδιά των ομογενών.
Είναι σίγουρο ότι ο ανταγωνισμός θα είναι άνισος και με βεβαιότητα θα στερηθούν τη δυνατότητα να μπορέσουν να σπουδάσουν στη χώρα μας.
Σας ζητάμε να διερευνήσετε τη δυνατότητα να υπάρξει μία ειδική κατηγορία εξετάσεων  για τους μαθητές που φοίτησαν τουλάχιστον δύο χρόνια στο Λύκειο και οι γονείς τους δεν συμπλήρωσαν την απαιτούμενη πενταετία στο εξωτερικό, ενδεχομένως να δοθεί ένα ποσοστό της τάξης του 0,5% για την κατηγορία αυτή, ώστε να μην αδικηθούν τα παιδιά αυτά και στην ουσία  τιμωρηθούν επειδή οι συγκυρίες ανάγκασαν τις οικογενειές τους να μεταναστεύσουν .

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γραμματέας

Γεώργιος Μάμμος                                                         Κωνσταντίνος Στρατιδάκης

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

avatar
Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ

No comments

Leave a Reply


6 + = 12