Ελληνόγλωση εκπαίδευση στη Γερμανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΥΠΠΕΡΤΑΛ

world [800x600]

ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Αγαπητοί συμπολίτες, αγαπητοί γονείς, με την επιστολή αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις ευχάριστες εξελίξεις στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο χώρο της Γερμανίας και να σας καλέσουμε να στηρίξετε τα σχολεία μας.
Το τελευταίο διάστημα όπως όλοι γνωρίζετε υπήρξε μία έντονη φήμη ότι τα σχολεία μας θα κλείσουν πράγμα που δημιούργησε αβεβαιότητα σε πολλούς γονείς, με αποτέλεσμα μερικοί υπό το κράτος του πανικού να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε γερμανικά σχολεία.
Ο τωρινός υπουργός παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος φρόντισε από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων του να ξεκαθαρίσει ότι τα σχολεία μας δεν κλείνουν και να τα στελεχώσει άμεσα με εκπαιδευτικούς δίνοντας τέλος στην αβεβαιότητα που υπήρχε.  Αποδείχθηκε έτσι περίτρανα ότι τα σχολεία μας θα κλείσουν μόνο αν εμείς οι ίδιοι τα εγκαταλείψουμε και ένα αγαθό το οποίο δημιούργησε η πρώτη γενιά των ομογενών  παλεύοντας με αίμα και ιδρώτα δεν μπορεί κανένας να το διαλύσει για ένα καπρίτσιο.
Στο Βούππερταλ είχαμε την χαρά πέρυσι να δούμε να επιτυγχάνουν την είσοδό τους σε πανεπιστήμια όλοι οι μαθητές της 3ης Λυκείου γεμίζοντας όλους μας με περηφάνια.
Πλέον μπορείτε να στέλνετε τα παιδιά σας στα ελληνόγλωσσα σχολεία χωρίς τον φόβο ότι θα κλείσουν.
Στο δημοτικό σχολείο του Βούππερταλ γίνονται φέτος εξαιρετικές εκδηλώσεις για τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με τη διευθύντρια κ. Μπιτζιοπούλου έχουν δημιουργήσει το σχολείο πρότυπο που εμείς οι γονείς πάντα επιθυμούσαμε.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και για το Γυμνάσιο-Λύκειο Βούππερταλ και μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή καθολική επιτυχία των παιδιών μας με την εισαγωγή όλων στο πανεπιστήμιο.
Το ότι υπήρχαν τα σχολεία μας αποτέλεσε σανίδα σωτηρίας για πολλούς συμπολίτες μας που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και τα παιδιά τους θα αντιμετώπιζαν τεράστιο πρόβλημα και δεν θα μπορούσαν να τους ακολουθήσουν αν δεν είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη φοίτησή τους σε ελληνικό σχολείο.
Το κράτος μας, η Ελλάδα μας, παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στάθηκε κοντά στους ομογενείς, συνεχίζοντας να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μας να λαμβάνουν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.
Σας καλούμε να εγγράψετε τα παιδιά σας στα ελληνικά σχολεία ώστε όλοι μαζί να τα δυναμώσουμε και να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να αποκτήσουν την ελληνική εκπαίδευση και να μπορέσουμε να τα καμαρώσουμε επιτυχημένους επιστήμονες.

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας
Γεώργιος Μάμμος                 Κωνσταντίνος Στρατιδάκης

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

avatar
Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ

No comments

Leave a Reply


6 − = 0