Επίσκεψη στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Χορού

2Την Παρασκευή, 06 Ιουνίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης του Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Wuppertal συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Βαρβάρα Σπύρου και Ειρήνη Αμαραντίδου πραγματοποίησαν, στα πλαίσια υλοποίησης μουσικοπαιδαγωγικού project, επίσκεψη στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Χορoύ στη Sedanstra?e 15.
Εκεί τους υποδέχτηκε η κυρία Dr. Sarah Semke, καθηγήτρια της Ανωτάτης Σχολής (Hochschule f?r Musik und Tanz) καθώς και του Ωδείου (Bergische Musikschule), η οποία εξήγησε στους μαθητές και τις μαθήτριες πώς παράγεται, πώς διαδίδεται ο ήχος στα μουσικά όργανα και παρουσίασε τα μέρη διαφόρων μουσικών οργάνων. Οι μαθητές και μαθήτριες ακούγοντας ήχους κρουστών αυτοσχεδίασαν και βρήκαν δικούς τους τρόπους δημιουργικής κίνησης και έκφρασης (βιωματικός χορός). Είχαν επίσης τη δυνατότητα να περιεργαστούν και να προσπαθήσουν να παίξουν κάποιες νότες με μια ποικιλία μουσικών οργάνων, όπως τύμπανο, βιολί, κιθάρα, μαντολίνο, βιολοντσέλο.
Οι μαθητές και μαθήτριες καθώς και οι εκπαιδευτικοί ευχαρίστησαν από καρδιάς την κυρία Semke για τη θερμή φιλοξενία και την αποχαιρέτησαν, αφού αποκόμισαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία…
Ειρήνη Αμαραντίδου
Σχετικά βίντεο και φωτογραφίες:

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

No comments

Leave a Reply


+ 7 = 10