Η ημέρα της Παχυσαρκίας

DSCI2113 (Αντιγραφή)Πολύ επιμορφωτική η παγκόσμια ημέρα της παχυσαρκίας, αφού πήρε μέρος όλο το σχολείο.

Με πρωτοβουλία της διευθύντριας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο γυμναστήριο του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν να δουν και να θέσουν τα ερωτήματα που τους γεννήθηκαν ακούγοντας  τον γυμναστή του σχολείου μας, κύριο Απόστολο Παντζιούκα, ο οποίος μίλησε σταπαιδιά για το πόσο σημαντικό είναι να γυμναζόμαστε σε σχέση πάντα με την διατροφή.

Πολύ σημαντική επίσης η παρουσία του διατροφολόγου κυρίου Σαμανίδη ο οποίος μιλώντας με κατανοητή γλώσσα για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, μίλησε για την σημασία και για τα οφέλη που έχουμε όταν προσπαθούμε να τηρούμε τους στοιχειώδεις κανόνες της υγιεινής διατροφής ώστε να αποφύγουμε να ανεβάζουμε τα ποσοστά των παχύσαρκων ατόμων, τα οποία, όπως μας ανέφερε ο κύριος Σαμανίδης, είναι σε υψηλό βαθμό παγκοσμίως και μάλιστα η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του πίνακα παχυσαρκίας της παγκόσμιας κατάταξης.

Να σημειωθεί πως κάθε τάξη του σχολείου, μάς παρουσίασε με το δικό της ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο το θέμα της υγιεινής  διατροφής.

Ευχαριστούμε τον κύριο Παντζιούκα και τον κύριο Σαμανίδη που μας έδωσαν τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να προσπαθήσει ο καθένας μας να κάνει μέρος της καθημερινότητάς του την υγιεινή διατροφή.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

avatar
Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ

No comments

Leave a Reply


7 + = 14