Το έθιμο του Αγίου Μαρτίνου

DSCI2367 (Αντιγραφή)Για δεύτερη συνεχόμη χρονιά το Σχολείο μας δείχνει το ανοιχτό του πρόσωπο προς την τοπική κοινωνία, παίρνοντας μέρος στο έθιμο δυτικής προέλευσης του Αγίου Μαρτίνου.

Μετά από συνεννόηση με τους γερμανικούς φορείς, οι μαθητές, οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί όπως και γονείς και κηδεμόνες, πήραν μέρος στην περιφορά, κρατώντας αναμμένα τα φαναράκια που κατασκεύασαν μόνοι τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, και με τη συμβολή βέβαια των εκπαιδευτικών.

Τα παιδιά δέχτηκαν βέβαια με μεγάλη χαρά τα ζαχαρωτά που τους μοιράστηκαν στο σχολείο, τα οποία ήταν προσφορά του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, όπως προβλέπει και το έθιμο, αφού τραγούδησαν το τραγούδι του Αγίου Μαρτίνου.

Μετά την περιφορά, τα παιδιά γυρνάνε στις γειτονιές από σπίτι σε σπίτι ή στα καταστήματα, και τραγουδώντας γεμίζουν τις σακούλες τους με καραμέλες και ό,τι άλλο τους προσφέρουν.

Φυσικά και τα πιο μικρά της παρέας μας, τα παιδιά μας του νηπιαγωγείου, δίνουν σε κάθε εκδήλωση ένα πολύ δυναμικό παρόν.


Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

avatar
Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ

No comments

Leave a Reply


+ 5 = 7