Eίμαστε στον αέρα…

ESREίμαστε στον αέρα…

Οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας συμμετέχουν για πρώτη φορά στο Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, European School Radio. Στα πλαίσια της δράσης eTwinning με τίτλο «Μια θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας ραδιόφωνο European School Radio» η Γ΄τάξη μαζί με άλλα δεκατρία σχολεία από την Ελλάδα θα γιορτάσουν με ένα πρωτότυπο συλλογικό έργο την επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου, στις 13 Φεβρουαρίου.
Το έργο  περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: συλλογική δημιουργική γραφή μιας ιστορικής αναδρομής του ραδιοφώνου με κεντρικό ήρωα το Φώνη το Ραδιοφώνη ? ένα πουλί που είναι φανατικός ακροατής του ραδιοφώνου- από το 1928 έως τις μέρες μας, μετατροπή των κειμένων σε θεατρικό διάλογο και δραματοποίηση, ηχογράφηση και μετάδοση του συλλογικού έργου στο European School Radio.
Ο Φώνης της δικής μας δεκάλεπτης ιστορίας θα ταξιδέψει μαζί με τα  τριτάκια μας στην ταραχώδη περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, όπου όσοι είχαν κρυμμένα ραδιόφωνα για να ενημερώνονται για την έκβαση του πολέμου κινδύνευαν να εκτελεστούν.

Στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα μας σχετικές πληροφορίες και ειδήσεις τόσο για μελλοντικές  εκπομπές μας όσο και για άλλες συμμετοχές μας σε δράσεις του Μαθητικού Ραδιοφώνου.

Συντονιστείτε όλοι στις 13 Φεβρουαρίου στο European School Radio και αφήστε τα παιδιά να σας καταπλήξουν.
http://europeanschoolradio.eu/player.html
Καλή σας ακρόαση!

Η διευθύντρια

Ουρανία Μπιτζιοπούλου

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

avatar
Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ

No comments

Leave a Reply


5 + 8 =