Διεθνής γιορτή χορού Δημοτικών Σχολείων Βούπερταλ

DSCI0050(Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το σχολείο μας  πήρε μέρος στη γιορτή χορού δημοτικών σχολείων του Βούπερταλ. Μία γιορτή που ενώνει έθνη, ήθη και έθιμα διάφορων πολιτισμών από πολλά σημεία του κόσμου. Είναι μια πρωτοβουλία του γερμανικού φορέα εκπαίδευσης της πόλης του Βούπερταλ, για να βρεθούν όλα τα παιδιά μαζί στον ίδιο χώρο και να γνωριστούν.
Το σχολείο μας πήρε μέρος, παρουσιάζοντας με επιτυχία ένα κομμάτι Ελλάδας με δύο χορούς, συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου Κυρία Μπιτζιοπούλου Ουρανία, Σχοινά Γεώργιο και Παντζιούκα Αποστόλη.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της έκτης τάξης χόρεψαν σαν χορό παρουσίασης  τον καλαματιανό «Μες του Αιγαίου τα νησιά» , τραγούδι που παρουσιάστηκε στην έναρξη των ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004, το οποίο επεσήμαναν και οι γερμανοί διοργανωτές.
Ο επόμενος  χορός  συμμετοχής ήταν η Γιάνγκα, που σ?  αυτόν δόθηκε η δυνατότητα να χορέψουν μαζί μας όλοι οι μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί , γονείς και παρευρισκόμενοι που συμμετείχαν στη διοργάνωση.
Αναφορά στο γεγονός έκανε και η γερμανική εφημερίδα WZ ( Westdeutsche Zeitung) της οποίας οι δημοσιογράφοι πήραν συνέντευξη από τα παιδιά του σχολείου μας  και από τη διευθύντρια κυρία Μπιτζιοπούλου Ουρανία. Στο άρθρο μάλιστα , υπάρχει η φωτογραφία των παιδιών του σχολείου μας τα οποία, όπως ανέφερε και η παρουσιάστρια της γιορτής, ντυμένα με μπλε και άσπρο τόνιζαν τα ελληνικά χρώματα.
Επίσης αποσπάσματα της γιορτής μεταδόθηκαν από το γερμανικό κανάλι τηλεόρασης WDR την ίδια ημέρα.
Ένα μικρό απόσπασμα μπορείτε να παρακολουθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://de-de.facebook.com/wdrlokalzeitbergischesland

Στο τέλος της γιορτής η διευθύντρια παρέλαβε τον έπαινο συμμετοχής που απενεμήθη σε όλα τα σχολεία που πήραν μέρος.
Βασικό σημείο της όλης γιορτής είναι βέβαια το ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, χόρεψαν, διασκέδασαν, χάρηκαν και ήρθαν σε επαφή με τους υπόλοιπους μαθητές,  μαθήτριες και εκπαιδευτικούς των σχολείων της τοπικής κοινωνίας, δίνοντας την υπόσχεση να συμμετέχουν και την επόμενη χρονιά.

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

avatar
Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ

No comments

Leave a Reply


9 − = 8