Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

World_Radio_Day ()Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
Σήμερα Παρασκευή, 13. Φεβρουαρίου στις 16.00 μ.μ , γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου!
Στη 2ωρη συνεργατική εκπομπή  δώδεκα δημοτικά, γυμνάσια & λύκεια από όλη την Ελλάδα μαζί με το σχολείο μας παρουσιάζουν την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009. Συνοδοιπόρος στο ταξίδι αυτό είναι ο Φώνης ο Ραδιοφώνης, ένα πουλί που πέταξε σε όλα τα σχολεία και μίλησε με τα παιδιά για σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία του ραδιοφώνου.
Η Γ΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ  που συμμετείχε στη δράση, ηχογράφησε ένα δεκάλεπτο θεατρικό σκετς (υπεύθυνη κείμενου και ραδιοφωνικού μοντάζ: Ειρήνη Αμαραντίδου), το οποίο αναφέρεται στην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα (1940-1944) και περιγράφει τη σημασία του ραδιοφώνου όχι μόνο ως μέσου ψυχαγωγίας αλλά και ενημέρωσης και αντίστασης.
Ιδρυτές του έργου αυτού είναι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας με υπεύθυνη καθηγήτρια την Σκουμποπούλου Χαρίκλεια και το Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη δασκάλα την Ευτυχία Τούλιου. Το συγκεκριμένο Etwinning  έργο  τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO,  στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2015.
Το Μουσικό Σχολείο Βέροιας  έχει γράψει ένα τραγούδι ειδικά για την εκπομπή.  Για να ακούσετε το τραγούδι του Φώνη πατήστε εδώ.

[audio mp3="http://dim-voupert.europe.sch.gr/web/wp-content/uploads/2015/02/To-tragoudi-tou-Foni.mp3"][/audio]
Συντονιστείτε στο http://europeanschoolradio.eu/player.html και απολαύστε το δύωρο θεατρικό έργο «Ραδιοφωνικές Πτήσεις στο Χρόνο».
Καλή σας ακρόαση!
Η  Διευθύντρια

Ουρανία Μπιτζιοπούλου

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

avatar
Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ

No comments

Leave a Reply


7 − = 2