Πώς γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

pagkosmia-imera-radiofonou-1-160Πώς γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
Για όσους δεν κατάφεραν να απολαύσουν την τρίωρη συνεργατική εκπομπή ? αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου που μεταδόθηκε στις 13 Φεβρουαρίου από το European School Radio, μπορούν να ακούσουν ηχογραφημένο απόσπασμα της Γ΄ δημοτικού  του σχολείου μας για το ραδιόφωνο ως μέσο ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και αντίστασης την περίοδο της γερμανικής κατοχής (1940- 1944).
Για να ακούσετε τη συμμετοχή μας πατήστε από κάτω.

[audio mp3="http://dim-voupert.europe.sch.gr/web/wp-content/uploads/2015/02/02.-O-FONHS-STHN-KATOXH.mp3"][/audio]
Για τη δράση μας έγραψαν:
?Στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου στις 13 Φεβρουαρίου 2015 προχώρησε επίσης μια συνεργασία δεκατριών ελληνικών σχολείων που συμμετέχουν στο European School Radio.  Στο πλαίσιο του εθνικού έργου  eTwinning, «Μια Θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας Ραδιόφωνο European School Radio», δώδεκα δημοτικά, γυμνάσια & λύκεια από όλη την Ελλάδα μαζί με το ελληνικό δημοτικό σχολείο του Βούπερταλ παρουσιάζουν την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009 μέσα από ένα ραδιοφωνικό θεατρικό έργο με τίτλο «Ραδιοφωνικές Πτήσεις στο Χρόνο».
http://www.radiofono.gr/node/10895#sthash.RONGjQvc.dpuf
« Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου!Συντονιστείτε Δημιουργούμε Συν ? εργατικά! Δεκατρία ελληνικά σχολεία συναντιούνται για να γιορτάσουν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου! Στο πλαίσιο του εθνικού έργου eTwinning «Μια Θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας Ραδιόφωνο European School Radio», δώδεκα δημοτικά, γυμνάσια & λύκεια από όλη την Ελλάδα μαζί με το ελληνικό δημοτικό σχολείο του Βούπερταλ παρουσιάζουν την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009 μέσα από ένα ραδιοφωνικό θεατρικό έργο με τίτλο «Ραδιοφωνικές Πτήσεις στον Χρόνο.
Το έργο eTwinning τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την UNESCO στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρας Ραδιοφώνου 2015. Ιδρυτές του έργου είναι το Μουσικό Σχολείο Βέροιας και το Ελληνογαλλικό Κολέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ Θεσσαλονίκης. Συμμετέχοντα σχολεία στο έργο είναι: Ελληνικό Σχολείο Βούπερταλ, Δ.Σ. Ταγαράδων, Δ.Σ. Τσοτυλίου Κοζάνης, 1ο Δ.Σ. Νέας Αλικαρνασσού, 2ο Δ.Σ. Πάτρας, 8ο Δ.Σ. Πύργου, 10ο Δ.Σ. Ηλιούπολης, Ράλλεια Π.Π.Δ.Σ., Π.Π. Γυμνάσιο Πατρών, ΓΕΛ Διαπολιτισμικό Ευόσμου, 2ο ΓΕΛ Νίκαιας, Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους οι μαθητές/τριες όλων των σχολείων δημιούργησαν από ένα δεκάλεπτο ραδιοφωνικό θεατρικό σκετς αναφορικά με ένα σταθμό στην ιστορία του ραδιοφώνου, εκφράστηκαν καλλιτεχνικά «ντύνοντας» τον ήρωα του θεατρικού μας, ασχολήθηκαν με τη μουσική επιμέλεια του έργου με δημιουργία τραγουδιών και μοιράστηκαν τη χαρά μεταξύ τους και με τους μαθητές των σχολείων τους.»
http://www.sch.gr/96-announces/3157-2015-02-13-09-11-42
Για να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή, πατήστε το αρχείο από κάτω.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

No comments

Leave a Reply


+ 4 = 9