Επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ

_41Επίσκεψη στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ
Σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2015, η ΣΤ΄ Τάξη του σχολείου μας, έσπασε τη ρουτίνα του Προξενείου του Ντύσσελντορφ (http://www.mfa.gr/germany/geniko-proxeneio-ntusselntorf ), δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στην καθημερινότητά τους.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού κατασκεύασαν, με την Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Μπιτζιοπούλου Ουρανία και την κυρία Μποζατζίδου Άννα Μαρία, υπεύθυνη του μαθήματος των Γερμανικών, πασχαλινές κατασκευές, τις  μοίρασαν στους υπαλλήλους του Προξενείου, τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου  και τους ευχήθηκαν καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.
Από τη μεριά τους οι υπάλληλοι έδειξαν να χαίρονται την επίσκεψη των μαθητών/τριών, χωρίς όμως να αποσπαστεί η προσοχή τους από τις υποχρεώσεις τους.
Ο Γενικός Πρόξενος, κύριος Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ευχαρίστησε τα παιδιά προσφέροντάς τους  γλυκά και αναψυκτικά.
Μιλώντας στους μαθητές και απαντώντας σε κάθε τους ερώτηση έλυσε πολλές απορίες και ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικός όσον αφορά τις υπηρεσίες που παρέχει το Ελληνικό Προξενείο του Ντύσσελντορφ στους 130.000 περίπου Έλληνες που ζουν την Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.
Μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους και μας εξήγησε αναλυτικά τις ευθύνες που έχει το κάθε τμήμα.
Μάθαμε πράγματα που δεν τα γνωρίζαμε μέχρι τώρα και καταλάβαμε όλοι τη σπουδαιότητα ενός Προξενείου, όχι μόνο στο Ντύσσελντορφ, αλλά του κάθε Προξενείου οπουδήποτε στον κόσμο.

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

avatar
Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βούπερταλ

No comments

Leave a Reply


− 7 = 1