Βιβλιοτρεχάλα Ε΄ & Β΄ Τάξεις

1 Οι μαθητές της Ε΄ και της Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Wuppertal, συμμετέχουν με χαρά και ενθουσιασμό στην 4η βιβλιοτρεχάλα φιλαναγνωσίας που διοργανώνει ο Εκδοτικός Οίκος Ψυχογιός!

Αρχικά οι μαθητές μας, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, διάβασαν εξωσχολικά βιβλία, που μας πρότεινε ο συγκεκριμένος Οίκος, με θέμα τη φιλία για την Ε΄τάξη και την καθημερινή συμπεριφορά για την Β΄τάξη. Έπειτα αναλύσαμε και κατανοήσαμε τις ιστορίες των βιβλίων και προσπαθήσαμε να εμβαθύνουμε στο ηθικό δίδαγμα. Στη συνέχεια οι μαθητές μας μπήκαν στη διαδικασία ολοκλήρωσης κάποιων δραστηριοτήτων όπως: κατασκευή καινούριου εξώφυλλου, σχεδιασμό κόμικς, περίληψη της ιστορίας, γράψιμο ποιήματος, γράψιμο διαφορετικού τέλους της ιστορίας, περιγραφή και σχεδιασμός αγαπημένου ήρωα.
Εργάστηκαν με την ψυχή τους και το διασκέδασαν πολύ! Η αξιολόγηση των δράσεων θα γίνει από κριτική επιτροπή των Εκδόσεων Ψυχογιός, μετά τις 30 Απριλίου. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, πάνω απ? όλα μετράει η συμμετοχή και η χαρά της δημιουργίας! Δείτε και εσείς ένα δείγμα της δουλειάς τους!

Οι δασκάλες της Ε΄και της Β΄τάξης
Άρτεμις Λαφτσοπούλου
Βαρβάρα Σπύρου

 

 

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

No comments

Leave a Reply


5 − 2 =