Η μικρή Γοργόνα στο κουκλοθέατρο

1

Η μικρή Γοργόνα στο κουκλοθέατρο

Την Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015, τα πρωτάκια και δευτεράκια μας, συνοδευόμενα από τις δασκάλες Βενέτη Χριστίνα και Σπύρου Βαρβάρα καθώς και τις καθηγήτριες Γερμανικών Αμαραντίδου Ειρήνη και Απλαδά Μανουέλα, επισκέφτηκαν το κουκλοθέατρο Μ?llers Marionettentheater και παρακολούθησαν την παράσταση «Η μικρή Γοργόνα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Μια μικρή γοργόνα που ζει στο βυθό του ωκεανού, όταν κλείνει τα 15 της χρόνια, μπορεί επιτέλους να αναδυθεί και να γνωρίσει τον κόσμο των ανθρώπων.  Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει είναι ένα καράβι και πάνω σε αυτό έναν όμορφο πρίγκιπα. Η μικρή γοργόνα ερωτεύεται τον πρίγκιπα και τον σώζει από βέβαιο πνιγμό, όταν μια καταιγίδα βουλιάζει το καράβι.

Στην προσπάθειά της να γυρίσει πίσω και να ξαναβρεί τον πρίγκιπα, η μικρή γοργόνα πρέπει να γίνει άνθρωπος και να απαλλαχτεί από την ουρά της, πράγμα που της υπόσχεται μια μάγισσα της θάλασσας με αντάλλαγμα όμως να χάσει τη φωνή της.

Έτσι η γοργόνα γυρίζει στην επιφάνεια της θάλασσας και συναντά τον πρίγκιπά της, ο οποίος εντυπωσιάζεται από την ομορφιά της και την κρατάει στο παλάτι του. Όταν εκείνος συναντήσει μια πριγκίπισα, που νομίζει πως ήταν αυτή που τον είχε σώσει από τον πνιγμό, θα την παντρευτεί.
Η καρδιά της μικρής γοργόνας γίνεται χίλια κομμάτια και το μόνο που θέλει πια είναι να γυρίσει πίσω στη θάλασσα. Για να εκπληρωθεί η επιθυμία της πρέπει να καρφώσει στην καρδιά του πρίγκιπα ένα μαγικό μαχαίρι. Η μικρή όμως γοργόνα θα προτιμήσει να πετάξει το μαχαίρι μακριά και να πέσει στη θάλασσα για να γίνει αφρός.
by Eιρήνη Αμαραντίδου

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

No comments

Leave a Reply


6 − 3 =