Το σχολείο μας στους ρυθμούς της «Κατοχής»

katoxi

Μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου εθνικού έργου eTwinning «Μια Θεατρική Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στο δικό μας Ραδιόφωνο ? European School Radio»  από το Μαθητικό Ραδιόφωνο στις 13  Φεβρουαρίου γιορτάζοντας την  Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, καθώς και στις 21 Ιουνίου γιορτάζοντας την  Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής, ολοκληρώθηκε η μελοποίηση των στίχων που δημιουργήθηκαν για τη μουσική επένδυση του ραδιοφωνικού θεατρικού έργου με τίτλο «Ραδιοφωνικές Πτήσεις στον Χρόνο» από τα δεκατρία συνεργαζόμενα σχολεία για την ιστορία του ελληνικού ραδιοφώνου από το 1928 έως το 2009.

Το σχολείο μας συμμετείχε με το τραγούδι «Στην κατοχή». Την εποχή της κατοχής οι γερμανικές δυνάμεις έχουν ως προτεραιότητα τη διακοπή και κατάληψη των ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών. Επιβάλλουν το σφράγισμα 43.000 ραδιοφωνικών συσκευών, ώστε με την ακινητοποίηση των δεικτών να λαμβάνουν μόνο το σταθμό Αθηνών με ειδικές εκπομπές στη γερμανική και ιταλική γλώσσα και με πολύ κατοχική προπαγάνδα. Ωστόσο, οι Έλληνες βρίσκουν τρόπο με κίνδυνο της ζωής τους να γίνονται «λαθραίοι ακροατές»  και να ενημερώνονται κρυφά για την έκβαση του πολέμου μέσω της ελληνικής εκπομπής του BBC από το Λονδίνο.

Καλή σας ακρόαση!!!

Αυτό το τραγούδι ανήκει σε έναν κύκλο τραγουδιών που αναφέρεται στην ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα, που φτιάχτηκαν και μεταδόθηκαν από το European School Radio, στα πλαίσια προγράμματος στο οποίο συμμετείχε και το Μουσικό Σχολείο Βέροιας , μαζί με άλλα 12 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό.Ψυχή του προγράμματος υπήρξε η φιλόλογος του Μουσικού Σχολείου Βέροιας Σκουμποπούλου Χαρά.Στο συγκεκριμένο τραγούδι τους στίχους έγραψε η εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Βούπερταλ Ειρήνη Αμαραντίδου .Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Medialamb της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας για την ηχογράφηση και την επεξεργασία ήχου και την παραγωγή του video
by Ειρήνη Αμαραντίδου

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

No comments

Leave a Reply


6 − = 1